EKO KLUBS & VEIKALS
Veģetārieši ir mūsu planētas veselīgākie cilvēki un patiesie ilgdzīvotāji.
22.03.2016 22:16
Veģetārieši ir mūsu planētas veselīgākie cilvēki un patiesie ilgdzīvotāji.
1. Zinātnieki un dabas pētnieki, tostarp Čārlzs Darvins, kurš izvirzīja evolūcijas hipotēzi, ir vienisprātis, ka senie cilvēki bija veģetārieši (ēda augļus, dārzeņus un riekstus). Visā cilvēces vēsturē mūsu anatomija nav mainījusies. Zviedru zinātnieks fon Linnejs atzīmēja, ka cilvēka ķermeņa iekšējā un ārējā struktūra salīdzinājumā ar citiem dzīvniekiem liecina, ka augļi un sulīgi dārzeņi ir cilvēka dabiskais ēdiens.
Pilnībā lasiet saitē >>>
http://www.drozdovland.ru/index.php…
Tādējādi zinātniskie pētījumi apstiprina faktu, ka cilvēka fizioloģija, anatomija un instinktīvā uzvedība ir pielāgota uzturam, kas sastāv no augļiem, dārzeņiem, riekstiem un graudaugiem. Tas ir īsi un skaidri apkopots šajā tabulā:
2. Gaļas uzturam ir ārkārtīgi kaitīga ietekme uz zālēdājiem. Dr. Viljamss Kolinss no Ņujorkas Meimondas medicīnas centra atklāja, ka dzīvniekiem, kas ēd gaļu, ir "gandrīz neierobežotas spējas regulēt piesātināto tauku un holesterīna līmeni".
Ja truša barībai ilgstoši pievieno dzīvnieku taukus, tad pēc diviem mēnešiem tā asinsvadu sieniņas aizsprosto tauku nogulsnes, izraisot nopietnu aterosklerozei līdzīgu slimību cilvēkiem, kuru gremošanas sistēma arī nav paredzēta gaļas sagremošanai. . Un, kā mēs redzam tālāk, jo vairāk cilvēki ēd gaļu, jo vairāk viņi slimo.
3. Veģetārieši ir patiesi ilgdzīvotāji. Eskimosi, kuru uzturs galvenokārt sastāv no gaļas un taukiem, dzīvo vidēji aptuveni 27,5 gadus. Vidējais paredzamais dzīves ilgums kirgīziem, kuri ēd galvenokārt gaļu, ir aptuveni 40 gadi.
Turpretim pētījumi, kas veikti starp veģetāriešu ciltīm, piemēram, Pakistānas Hunzu, Meksikas Otomi cilti un Amerikas dienvidrietumu pamatiedzīvotājiem, ir parādījuši, ka veģetāriešiem ir lieliska veselība, izturība un ilgmūžība. Tostarp tas nav atsevišķs gadījums, kad cilvēki saglabā veselību, fizisko un garīgo aktivitāti 110 un vairāk gadu vecumā.
4. Pasaules veselības statistika liecina, ka valstīs, kurās ir visaugstākais gaļas patēriņš, ir visaugstākais vēža un sirds slimību līmenis. Savukārt veģetārās valstīs šo slimību līmenis ir viszemākais. Kāpēc tas notiek?
5. Saindēšanās! Tieši pirms nogalināšanas, kā arī agonijas laikā terora pārņemtā dzīvnieka bioķīmija piedzīvo būtiskas izmaiņas. Toksiski bioprodukti izplatās visā ķermenī. Tādējādi notiek līķa saindēšanās ar sāpēm.
Mūsu ķermenis kļūst slims intensīvu dusmu vai baiļu laikā; Dzīvnieki ir ne mazāk uzņēmīgi pret šīm emocijām kā cilvēki, un viņu ķermeņa bioķīmiskais sastāvs ekstremālās situācijās ievērojami mainās. Adrenalīna saturs, kā arī hormonu saturs asinīs ievērojami palielinās pat tad, kad dzīvnieks redz savu tuvinieku nāvi un veic neveiksmīgus mēģinājumus atbrīvoties un glābt savu dzīvību.
Šis palielinātais hormonu saturs saglabājas gaļā un vēlāk izraisa cilvēka ķermeņa audu saindēšanos. Saskaņā ar Amerikas Uztura institūta datiem, ”pēkšņi nogalinātu dzīvnieku gaļa ir piesātināta ar indīgām asinīm un citiem kaitīgiem bioloģiskiem produktiem”.
Lai gan saskaņā ar Encyclopedia Britannica "olbaltumvielu saturs riekstos, pākšaugos (pupās, zirņos utt.), graudaugos un piena produktos ir augstāks nekā gaļā un sasniedz 56%.
6. Vēzis! Nesenais pētījums, kurā piedalījās 50 000 veģetāriešu (septītās dienas adventistu), sniedza pārsteidzošus rezultātus. Aptaujas skaidri parādīja, ka saslimstība ar vēzi šajā cilvēku grupā ir vairākas reizes zemāka nekā vidēji valstī.
Kāpēc gaļas ēšana palielina vēža risku? Viens no iemesliem var būt tas, ka ”nogalināta dzīvnieka gaļa dažas dienas pēc nāves iegūst slimīgi pelēkzaļu krāsu”. Gaļas industrija cenšas rūpīgi slēpt šo krāsas maiņu, pievienojot gaļai nitrātus, nitrītus un citus konservantus. Šīs vielas saglabā gaļas spilgti sarkano krāsu, taču pēdējos gados lielākā daļa šo vielu ir atzītas par kancerogēnām (vēža rašanos vai attīstību).
Britu un amerikāņu zinātnieki, pētot zarnu baktērijas, ir atklājuši, ka veģetāriešu un gaļas ēdāju zarnu baktēriju florā ir liela atšķirība. Baktērijas, kas atrodas gaļas ēdāju zarnās gremošanas sulas klātbūtnē, ražo ķīmiskas vielas, kas veicina vēža rašanos. Var uzskatīt, ka tas ir iemesls, kāpēc zarnu vēzis Ziemeļamerikā un Rietumeiropā ir ievērojami vairāk izplatīts nekā veģetārās valstīs.