EKO KLUBS & VEIKALS
Aļģes - Wakame. BIO/RAW
Japānā vidējais joda patēriņš bija 13,8 miligrami uz vienu cilvēku, un Japānā ir ievērojami mazāk krūts un prostatas vēža gadījumu, ir augstāka veselība un ilgāks mūžs nekā ASV un Eiropā, tāpēc lielākas joda devas var un vajadzētu lietot droši.
Joda satura pjedestāls starp aļģēm ir - wakame - 730 mg uz 100 gramiem auga.
Vairāk lasiet saitē >>>
https://econet.ru/articles/94129-kakaya-doza-yoda-deystvitelno-neobhodima-dlya-nashego-zdorovya
Wakame (Undaria Pinnatida) - 100 g
100 g = Papildinājums 20 porcijām
Šīs jūraszāles aug kā milzu ozola lapa Galisijas piekrastē un var sasniegt 1,5 metrus garu. Bagāts ar kalciju, jodu, olbaltumvielām un šķiedrvielām, šis ir viens no vispiemērotākajiem jūras dārzeņiem, ko ēst neapstrādātā veidā salātos vai tiem, kas mācās gatavot ar jūraszālēm. Tas ir ļoti daudzpusīgs, un to var izmantot zupās, rīsos, citos dārzeņos, cept vai vārīt pīrāgu pildījumos utt.
Lietošanas instrukcija:
Neapstrādāts: pievieno salātiem (sagriež gabaliņos un mērcē 15 minūtes).
Pagatavošana: Vāra 20 minūtes ar zupu, dārzeņiem, kartupeļiem, rīsiem, auzu pārslām, prosu, polentu, mannu u.c.. Tāpat viegli pasautē ar sīpoliem makaroniem, pīrāgiem, picām, ķičiem u.c.
Tvaicēti: garšīgi ar dārzeņiem.